Een themabruiloft? Dit zijn mijn 5 favorieten!

Van subtiele details tot helemaal over de top: een themabruiloft is een geweldige basis voor de meest prachtige beelden. Door voor jullie bruiloft een thema te kiezen, creëer je een kapstok om alle andere lusjes aan op te hangen: de locatie, hapjes en drankjes, de kleding van gasten en ga zo maar door. Benieuwd naar mijn favoriete themabruiloften en waar je dit thema in terug kunt laten komen? Hier komen ze!

Themakleuren

Een themakleur is één van de meest subtiele keuzes voor een themabruiloft. Tenminste, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar ook met kleine details creëer je al een magisch effect. Ook als jullie totaal niet van de thema’s zijn, is een themakleur of tint met oog op mooie bruidsfotografie aan te raden. Zelf ben ik als bruidsfotograaf groot fan van warme, lichte en romantische beelden. Mijn favoriete themakleur? Rose! Ook zijn pastelkleuren prachtige kleuren voor je bruiloft.

 

Dit kun je goed laten terugkomen in de kledingkeuze van de gasten, maar ook in details als bloemen, de taart en decoratie. Oh! Mag ik daar ook nog rookbommen aan toevoegen? Love it!

Bohemian en festival themabruiloft

Als je op Bohemian zoekt, word je al snel overladen met een mix van lichte, warme en bonte kleuren. Een geweldige basis voor romantische en misschien zelfs wat hippie-achtige sferen! Het heeft iets magisch uit verschillende werelddelen en een relaxte Ibiza vibe, wat geweldig is voor een ontspannen themabruiloft. En nóg geweldiger voor de sfeervolle en spontane foto’s achteraf.

 

Hoe je dit thema kunt laten terugkomen op jullie bruiloft? Denk aan een lekker vrije buitenlocatie, een op en top romantische trouwjurk, bonte kleuren en bloemen, ‘easy going’ catering en gave festivaltenten voor het feest óf om in te overnachten.

festival bruiloft themabruiloft
festival bruiloft themabruiloft

Boerenbruiloft

Veel relaxter dan een boerenbruiloft ga je het waarschijnlijk niet vinden en juist daarom ben ik fan van deze themabruiloft. Het dorpsmeisje komt weer helemaal in mij naar boven! Het meest voor de hand liggend bij dit thema is waarschijnlijk de locatie: een boerderij! Maar wist je dat je ook dit thema in honderden details terug kunt laten komen? Warme en ‘knusse’ strobalen, trouwen tussen de koeien, een grote lange tafel voor een ‘Eten wat de pot schaft’-bruiloftsmaal, een vrolijk veldboeket en wat dacht je van een gave oude Pick-up als trouwauto? Of misschien hebben jullie wel een trekker als trouwvervoer! Een themabruiloft die garant staat voor een ontspannen en spontane sfeer. Drie keer raden wat dat met de foto’s doet!

trouwen tussen koeien
themabruiloft country

Culturen als themabruiloft

Verschillende culturen zijn één van de mooiste dingen die onze wereld heeft en zo geeft het ook jullie themabruiloft een hele eigen sfeer en stijl. Dit kan natuurlijk jullie eigen cultuur zijn, maar ook een cultuur waar jullie beide verliefd op (elkaar) zijn geworden. Pas had ik een geweldige Chinese bruiloft met bijzondere tradities als een theeceremonie, maar ook een Marokkaanse bruiloft staat heel hoog op mijn lijstje. Ik ben er gek op!

Bruiloft in het buitenland

Wist je dat je mij ook kunt vragen voor jullie bruiloft in het buitenland? Een sprookjesachtig Frans kasteel, Italiaanse romantiek of warme Spaanse sferen zijn een perfecte basis voor warme, lichte en romantische beelden. Nou ja, basis? Meer heb je toch eigenlijk niet nodig?!

Een laatste tip voor jullie themabruiloft

En? Zit hier een themabruiloft tussen waar jullie harten sneller van gaan kloppen? Neem gerust contact met me op. Naast bruidsfotografie denk ik heel graag met jullie mee over geschikte locaties en andere details die bij het thema passen.

 

Een laatste tip! Neem je gasten ook mee in jullie keuze voor de themabruiloft. Dit doe je niet alleen door de uitnodiging al in thema te maken, maar ook door je gasten een moodboard of kleurenwaaier te geven. Zo voorkom je dat ome Henk in een hardroze overhemd aankomt, terwijl het thema toch echt pastel was.