top of page
  • Thamar Esveld Fotografie

Een themabruiloft? Dit zijn mijn 5 favorieten!

Van subtiele details tot helemaal over de top: een themabruiloft is een geweldige basis voor de meest prachtige beelden. Door voor jullie bruiloft een thema te kiezen, creëer je een kapstok om alle andere lusjes aan op te hangen: de locatie, hapjes en drankjes, de kleding van gasten en ga zo maar door. Benieuwd naar mijn favoriete themabruiloften en waar je dit thema in terug kunt laten komen? Hier komen ze!

 

Themakleuren

Een themakleur is één van de meest subtiele keuzes voor een themabruiloft. Tenminste, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar ook met kleine details creëer je al een magisch effect. Ook als jullie totaal niet van de thema’s zijn, is een themakleur of tint met oog op mooie trouwfotografie aan te raden. Zelf ben ik als trouwfotograaf groot fan van warme, lichte en romantische beelden. Mijn favoriete themakleur? Rose! Ik ben ook gek gouden kleuren. Rose en goud zijn kleuren die heel feestelijk en chic overkomen. Ook zijn pastelkleuren prachtige kleuren voor je bruiloft. Pastelkleuren geven een mooie zachte en romantische sfeer aan je bruiloft. Bovendien kun je meerdere pastelkleuren heel goed met elkaar combineren voor de bruiloft.

 

Dit kun je goed laten terugkomen in de kledingkeuze van de gasten, maar ook in details als bloemen, de taart en decoratie. Oh! Mag ik daar ook nog rookbommen aan toevoegen? Love it!

 

Bohemian en festival themabruiloft

Als je op Bohemian zoekt, word je al snel overladen met een mix van lichte, warme en bonte kleuren. Een geweldige basis voor romantische en misschien zelfs wat hippie-achtige sferen! Het heeft iets magisch uit verschillende werelddelen en een relaxte Ibiza vibe, wat geweldig is voor een ontspannen themabruiloft. En nóg geweldiger voor de sfeervolle en spontane foto’s achteraf.

 

Hoe je dit thema kunt laten terugkomen op jullie bruiloft? Denk aan trouwen op het strand, langs de kust of een andere vrije buitenlocatie, een op en top romantische trouwjurk, bonte kleuren en bloemen, een Bohemian backdrop, ‘easy going’ catering en een gave strand- of festivaltent voor het feest óf om in te overnachten.Festivalbruiloft met champagne en kurkendecoratie in Maasland, Zuid-Holland
Festivalbruiloft met champagne en kurkendecoratie in Maasland, Zuid-Holland

Festivalbruiloft met cocktailbar in Maasland, Zuid-Holland
Festivalbruiloft met cocktailbar in Maasland, Zuid-Holland

 

Seizoensgebonden bruiloft

Ben je gek op de kleuren van de herfst of de winter? Organiseer een herfstbruiloft of een winterbruiloft. Waar iedereen vroeger altijd trouwde in de zomer of lente, wordt trouwen in de herfst en in de winter steeds populairder. En ik begrijp waarom! De herfst is een prachtig seizoen om elkaar het jawoord te geven. De natuur heeft dan prachtige kleuren en de bomen kleuren prachtig oranje. Dit zijn prachtige kleuren om terug te laten komen op de bruiloft. Qua decoratie voor de trouwdag kun je ook alle kanten op: denk aan dennenappels en pompoenen.

 

Als trouwfotograaf ben ik gek op die mooie warme kleuren van de herfst, maar ook van de winter! Het staat nog op mijn bucketlist om een bruiloft te fotograferen rond kerst. Een echte winterbruiloft dus! Trouwfoto’s tussen de kerstbomen, kerststukjes als decoratie, warme chocolademelk en die mooie rode en groene kleuren. Ben je gek op de winter en heb je trouwplannen? Tell me! Ik help jullie graag aan prachtige trouwfoto’s voor de winterbruiloft.

 

Country of boerenbruiloft

Veel relaxter dan een boerenbruiloft ga je het waarschijnlijk niet vinden en juist daarom ben ik fan van deze themabruiloft. Het dorpsmeisje komt weer helemaal in mij naar boven! Het meest voor de hand liggend bij dit thema is waarschijnlijk de locatie: een boerderij! Maar wist je dat je ook dit thema in honderden details terug kunt laten komen? Trouwen in een stal met warme en knusse strobalen, trouwen tussen de koeien, een grote lange tafel voor een ‘Eten wat de pot schaft’-bruiloftsmaal, een vrolijk veldboeket en wat dacht je van een gave oude Pick-up als trouwauto? Een fotoshoot tussen de koeien op je stoere cowboylaarzen. Of misschien hebben jullie wel een trekker als trouwvervoer! Een themabruiloft die garant staat voor een ontspannen en spontane sfeer. Drie keer raden wat dat met de trouwfoto’s doet!

 

Trouwfoto's tussen de koeien, Woubrugge, Zuid-Holland
Trouwfoto's tussen de koeien, Woubrugge, Zuid-Holland

Trouwfoto's op cowboylaarzen, Woubrugge, Zuid-Holland
Trouwfoto's op cowboylaarzen, Woubrugge, Zuid-Holland

Elopement wedding: een themabruiloft in het buitenland

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Wist je dat je mij ook kunt vragen voor jullie elopement wedding of bruiloft in het buitenland? Trouwen op een sprookjesachtig Frans kasteel, de Italiaanse romantiek of warme Spaanse sferen zijn een perfecte basis voor warme, lichte en romantische beelden op je bruiloft. Nou ja, basis? Meer heb je toch eigenlijk niet nodig? Met een flink gezelschap óf juist als jullie er samen tussenuit knijpen, vlieg ik graag achter jullie aan als jullie gaan trouwen in het buitenland!  


Verschillende culturen zijn één van de mooiste dingen die onze wereld heeft en zo geeft het ook jullie themabruiloft een hele eigen sfeer en stijl. Dit kan natuurlijk jullie eigen cultuur zijn, maar ook een cultuur waar jullie beide verliefd op (elkaar) zijn geworden. Pas had ik een geweldige Chinese bruiloft met bijzondere tradities als een theeceremonie, maar ook een Marokkaanse bruiloft staat heel hoog op mijn lijstje. Ik ben er gek op!

 

Landen en culturen als huwelijksthema

Of jullie nu in Nederland gaan trouwen of in het buitenland, ik vind het ontzettend tof om een bruiloft te mogen meemaken die helemaal aansluit bij jullie culturen en tradities. Denk aan een Marokkaanse bruiloft! Een Marokkaanse bruiloft kent heel wat bijzondere tradities. Binnen de Islam wordt een huwelijk uitgebreid gevierd en in Marokko kennen ze heel wat bijzondere huwelijksrituelen, denk aan een hennafeest, de Nikah ceremonie, Marokkaans eten, Marokkaanse decoratie voor de bruiloft. En dacht je dat wij Nederlanders goed kunnen feesten? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit op een Marokkaanse bruiloft geweest!

 

Een laatste tip voor jullie themabruiloft

En? Zit hier een themabruiloft tussen waar jullie harten sneller van gaan kloppen? Neem gerust contact met me op. Naast trouwfotografie denk ik graag met jullie mee over geschikte locaties en andere details die bij het thema passen. Door mijn ervaring als trouwfotograaf ben ik al op de meest unieke locaties geweest, dus ik denk graag met jullie mee.

 

Een laatste tip! Neem je gasten ook mee in jullie keuze voor de themabruiloft. Dit doe je niet alleen door de uitnodiging al in thema te maken, maar ook door je gasten een moodboard of kleurenwaaier te geven. Zo voorkom je dat ome Henk in een hardroze overhemd aankomt, terwijl het thema toch echt pastel was.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page